Brownie med hindbær/cheesecake swirls

Ingredienser

Brownie:

150 gram smør
150 gram sukker
150 gram mørk chokolade (Jeg brugte Callebaut)
3 æg
1/4 tsk salt
75 gram hvedemel
50 gram hakket lys chokolade eller valnøddekerner

Cheesecake:

200 gram flødeost, ikke light
1 æg
1 tsk vaniljesukker
50 gram sukker

Hindbærpuré:

175 gram friske/frosne hindbær
1 spsk sukker

Fremgangsmåde

Brownie:

1. Tænd ovnen på 175°C
2. Smelt groft hakket chokolade sammen med smør og sukker, i en gryde ved svag varme
3. Tag gryden af varmen og hæld massen over i en stor skål
4. Pisk de 3 æg i, et ad gangen.
5. Bland mel, salt og chokolade/valnøddekerner og vend det i dejen.
6. Hæld dejen i en smurt form efter eget valg. Jeg brugte en springform på  24 cm

Cheesecake:

7. Pisk flødeost sammen med æg, vaniljesukker og sukker, til ensartet og cremet masse.
8. Hæld over browniedejen

Hindbærpuré:

9. Skyl dine hindbær, hvis friske ellers hælder du bare bærrene i en gryde sammen med sukkeret
10. Kog i ca. 5 minutter
11. Fordel over cheesecake og browniedejen.
12. Tag en kniv og træk den igennem alle tre lag, så du får en form for marmorering

13. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 35 minutter, ved 175°C.

14. Lad kagen køle helt af, inden du skærer den ud.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.