
Pæretærte med marcipan
2018-01-15 15:38:17

Serves 8
Sprød mørdej fyldt med pære og marcipan.
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
2 hr 30 min
Mørdej
- 325 gram hvedemel
- 105 gram flormelis
- 185 gram koldt smør
- 3/4 tsk salt
- 1½ sammenpisket æg
Fyld
- 4 store, faste pærer
- 1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang
- 75 gram smør
- 150 gram ren rå marcipan
- 100 gram sukker
- 3 æg
- 1½ spsk citronsaft
Øvrigt
- Flormelis
- Cremefraiche eller flødeskum
Mørdej
- Bland hvedemel, flormelis, salt og den kolde smør, så det ligner brødkrummer. Du skal nulre det imellem dine fingre.
- Saml dejen med æggene og stop med at ælte i det sekund dejen har samlet sig og er blevet homogen.
- Klæd den i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 1-2 timer.
- Når den har hvilet kan du rulle den tyndt ud. Den skal kunne passe til en 26-28 cm tærteform. Husk at presse dejen godt fast i kanten og prik den med en gaffel. Stil den i køleskabet imens du laver fyldet og pynten.
Fyld
- Skræl pærerne og riv dem på den grove side på et rivejern. Derefter presser du så meget vand du kan ud af de revne pærer. Bland derefter de nu fugtige, revne pærer med vanilje.
- Lad nu marcipan, smør, sukker og citronsaft smelte i en kasserolle, ved lav varme. Tag massen af varmen, når den er smeltet og ser homogen ud.
Samling
- Tag tærteformen, med dejen, ud af køleskabet og fordel de revne pærer jævnt på bunden.
- Hæld dernæst marcipan massen over.
- Brug den resterende mørdej til at lave noget pynt. Du kan lave et flettet gitter, snoede strimler. Kun fantasien sætter grænser.
- Læg pyntet på tærten og stil den nederst i ovnen og bag ved 160°C i ca. 40 min.
- Kig gerne efter 30 minutter for at sikre at den ikke bliver for mørk.
Notes
- Jeg serverede den med cremefraiche, men flødeskum er også en mulighed og har du ekstra overskud kan du blande vanilje i cremefraichen eller flødeskummen.
- Jeg tror også vaniljeis ville passe godt til.
https://mariesen.dk/
Pingback: Året der gik anno 2018