09. May 2017 · 2 comments · Categories: Bøger · Tags:
Jeg er blevet tagget til at udfylde dette fine tag af Regitze. Tusind tak for det sjove tag og gode udfordring. Det har været vildt svært at svare på de her spørgsmål, men jeg har gjort mit ypperste for ikke at levere kedelige svar. Jeg har lyst til at tagge en masse, men i stedet vil jeg hellere bare opfordre til at udfylde dette og gerne kommenterer med link til jeres svar :D
 
Author you’ve read the most books from:
Det aner jeg virkelig ikke. Jeg er fristet til at sige Tove Jansson, da jeg har læst vildt meget med Mumitroldene. Jeg har kigget lidt på Goodreads og noget kunne tyde på at jeg har ret. Dog er Carol Lynne også et godt bud. Hende ved jeg i hvert fald også, at jeg har læst vildt meget af. Burde indsætte en tænkende emoji her, men det dropper jeg… Efter lidt tid har jeg fundet ud af hvem min mest læst forfatter er og det er Carol Lynne efterfulgt af Kim Dare, Beatrix Potter, Tove Jansson and Anne Rice. Det er min top 5 mest læst forfattere. Det er faktisk interessant, at det er en blanding af erotik forfattere og børnebogsforfattere. En lidt spøjs blanding :P
 
Best sequel ever:
Gemina (af Amie Kaufman og Jay Kristoff), uden tvivl. Dog kommer der en tredje bog i “The Illuminae Files” serien, men indtil videre er det den efterfølger, som jeg har været mest oppe at kører over.
 
Currently reading:
Åh hvor skal jeg dog starte og hvor skal jeg slutte? I øjeblikket læser jeg 5 bøger. Ja, jeg er gået fra forstanden! Jeg læser ‘A Court of Mist and Fury’, der er efterfølgeren til ‘A Court of Thorns and Roses’. Den er virkelig god. Den er faktisk bedre end den første, hvis du spørger mig. Jeg er i gang med den, fordi jeg venter 3’eren ‘A Court of Wings and Ruin’. Og jeg skulle gerne være forberedt til den ankommer. Så jeg kan læse den straks og ikke vente.
Jeg læser derudover også ‘Peter Plys på nye eventyr’, ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay’, ‘The Little Book of Hygge’ og ‘Crown of Midnight’.
 
Drink of choice while reading:
Åh te må være nummer 1! Te, te og atter te, som Regitze skrev :P 
Men udover te drikker jeg egentlig lige det jeg har lyst til. Det kan være kun te eller f.eks. danskvand eller energidrik. Sidstnævnte bruger jeg når jeg bliver for tung i hovedet og stadig gerne vil læse.
 
E-reader or physical book:
Havde du spurgt mig for 2-3 år siden, så havde jeg sagt e-bøger, men noget har ændret sig og nu nyder jeg mest fysiske bøger. Der er bare noget ved at holde en “rigtig” bog i hænderne. Dog læser jeg stadig e-bøger fra tid til anden og de kommer altid med mig på ferie. Der er e-bøger noget mere praktiske end fysiske bøger ;)
 
Fictional character you probably would have actually dated in high school:
Jeg har ingen idé. Jeg er helt blank… Det er lidt pinligt :o Måske, måske, måske Simon fra ‘The Mortal Instrument’ serien.
 
Glad you gave this book a chance:
Illuminae! Jeg var så skeptisk, men nøj hvor blev jeg glædelig overrasket. Det er jo en vildt fantastisk bog! Har du ikke læst den endnu, så kom i gang!
 
Hidden gem book:
Åh den kan jo tolkes på hundrede måder… Jeg er blank. Helt, helt blank. Mit hoved er helt tomt… Den her kommer jeg måske tilbage til på et tidspunkt :o
 
Important moment in your reading life:
Det må være da min mor læste ‘Hobbitten’ og ‘Ringenes Herre’ trilogien op for mig. Det forandre hele min verden. Det gjorde mig interesseret i at læse på egen hånd. Det tændte en ild i mig, som aldrig er gået ud igen, heldigvis. At være de der 7-9 år gammel og få læst sådan et fantastisk univers højt er jo intet mindre en magisk. Kender I det med at noget bare slår klik? Det var lige det, der skete. Det slog klik og jeg begyndte stille og rolig at læse magiske bøger og gerne på flere niveauer højere end egentlig beregnet til min alder. Bøgernes univers er og bliver fantastisk og det har hjulpet mig igennem nogle svære ting. Så jeg kan kun takke min mor for at have introduceret mig til bøgernes magiske verden :D
 
Just finished:
Den sidste bog jeg færdiggjorde var ‘City of Bones’. En helt igennem fantastisk bog. Den var alt det jeg havde drømt om og mere til. Jeg er jo kæmpe fan af ‘Shadowhunters’ tv-serien og derfor er jeg fast besluttet på at læse alle bøger relateret til Shadowhunter universet. Der er mange bøger, så jeg har da til en dag eller to ;)
 
Kinds of books you won’t read:
Synes ikke rigtig der er en type bøger jeg bare ikke vil læse. Biografier er jeg dog ikke den bedste til at læse. Burde klart blive bedre til det. Jeg læser heller ikke bøger hvor jeg kan se, at anmeldelserne på Goodreads viser problematiske ting, som jeg ingen interesse har i at blive konfronteret med. Goodreads er genial til at undgå bøger man ved vil trigge en eller bare gøre en irriteret eller rasende.
 
Longest book you’ve read:
Åh gud, det ved jeg ikke! Mit gæt er nok, at det er ‘Lille Lucifer’, men på den anden side ved jeg at jeg har læst længere bøger end den. Kan bare ikke huske titlerne. Ja de kan umuligt have gjort et godt indtryk… Jeg må bare holde ved at ‘Lille Lucifer’ er den længste bog jeg har læst. Hvis jeg snyder lidt, så kan jeg jo tage en bogserie, som både findes opdelt, men også i en samlet bog og der må den længste bog jeg har læst være Ringenes Herre.
 
Major book hangover because of:
Jeg havde svært ved at læse en bog efter jeg havde færdiggjort ‘Throne of Glass’ og ‘Gemina’. Begge gav mig simpelthen de største boglige tømmermænd. Havde også kæmpe tømmermænd efter jeg havde læst ‘A Court of Thorns and Roses’, men heldigvis valgte jeg en bog, der fik mig over det hurtigt.
 
Number of bookcases you own:
1.. Ja du læste rigtigt. Jeg ejer kun en reol og det er ikke en gang en decideret bogreol. Jeg skal have købt en reol snarrest, fordi jeg er ved at drukne i bøger. Egentlig er det ikke noget jeg brokker mig over, men de fortjener et ordentligt hjem og ikke bare en kasse eller gemt i anden række i min nuværende reol.
 
One book you have read multiple times:
‘Pige med Perleørering’ af Tracy Chevalier. Den bog har jeg læst så mange gange at jeg har glemt antallet, men det ligger nok på omkring de 15 gange. Det er sådan en bog jeg kunne læse igen og igen. Jeg opdager hele tiden noget nyt i historien, som jeg ikke havde opfattet den sidste gang jeg havde læst den.
 
Preferred place to read:
Min seng, stol eller i stuen. Jeg kan ikke læse i offentligt rum, da jeg skal have ro omkring mig. Når jeg læser, læser jeg også med musik tændt. Jeg har brug for det, for at kunne koncentrere mig om det jeg læser. Ja det lyder helt hen i vejret, men musik får min hjerne til at være mere rolig og dermed kan den koncentrere sig bedre om den opgave jeg giver den, nemlig læsning.
 
Quote that inspires you:
“It’s so hard to forget pain, but it’s even harder to remember sweetness. We have no scar to show for happiness. We learn so little from peace.” – Chuck Palahniuk, ‘Diary’. Det er et af mange citater, der inspirere mig :)

Reading regret:
Fifty Shades, bog 1. Jeg læste den pga. hypet og jeg fortryder det inderligt hver dag. Mage til makværk skal man fandme lede længe efter. Den er så uhyggelig i den måde den opstiller BDSM. Forfatteren, et navn jeg ikke nævner, har ikke forstand på hvordan det fungere og det resulterer i SÅ mange problematikker. Problematikker, som de fleste ignorere, fordi “hey! Se, en erotisk bog”. Det er en skam, at den er så populær og jeg ville inderligt ønske at flere læste den med mere kritiske øjne og at de måske satte sig ind i hvad BDSM egentlig er. Men det er en diskussion til en helt anden gang.
 
Series you started and need to finish (all books are out!):
‘The Maze Runner’ serien. Jeg mangler stadig at få læst ‘The Kill Order’ og ‘The Fever Code’. Shame on me, jeg ved det godt. Om James Dashner så vælger at udgive flere bøger i serien, det aner jeg så intet om.
 
Three of your all-time favourite books:
‘Pige med Perleørering’ af Tracy Chevalier. Læs den, læs den, læs den. Det er alt hvad jeg har at sige om den bog!
‘Venus Fødsel’ af Sarah Dunant. Fantastisk skrevet bog. Der er både kærlighed og intriger. Den skildre Medici familiens magt og den fortæller også sikkert om Firenze under den tid.
‘Illuminae’ af Amie Kaufman og Jay Kristoff er ej at forglemme. En hæsblæsende sci-fi historie med kærlighed og konflikter. Den har et helt unikt format og man bliver virkelig fanget fra første side. Den er gennemtænkt og historien er virkelig fængende. Hvis du ikke allerede har læst den, så synes jeg du skulle få det gjort :)
 
Unapologetic fangirl for:
Carol Lynnes ‘Campus Cravings’ serie. Min guilty pleasure er M/M Romance og det levere hun bare gode historie omkring, gang på gang. Der er selvfølgelig også ‘Harry Potter’, ‘Throne of Glass’ serien, selvom jeg kun har læst første bog. Også ‘A Court of Thorns and Roses’ serien, Rhysand ftw! Jeg kunneblive ved i en evighed, men jeg stopper med dem.
 
Very excited for this release more than all others:
3. bind i ‘The Illuminae Files’. Absolut den bog jeg glæder mig allermest til. Efter ‘Gemina’ havde jeg så mange spørgsmål og jeg håber inderligt at 3. bind lever op til forventningerne og jeg håber at den giver mig svar på alt det jeg gerne vil have svar på.
 
Worst bookish habit:
Tror egentlig ikke jeg har nogle slemme bogvaner. Jeg laver hverken æselører eller slæber mig igennem bøger der intet siger mig. På et tidspunkt kunne jeg simpelthen ikke give op på bøger, men det har jeg lært mig selv. Har lært at sige “pyt” og så aldrig se tilbage. Men nej jeg kan ikke komme på en vane der er dårlig… 
 
X marks the spot: start at the top left of your shelf and pick the 27th book:
Da jeg ikke rigtig har en bogreol må dette blive via Goodreads. Jep det er totalt snyd. Det viser sig at bog nr. 27, ud af alle mine bøger på Goodreads, er ‘Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’ af J.K. Rowling.
 
Your latest book purchase:
De næste to bøger i ‘The Mortal Instruments’ serien. De var på tilbud, så det sagde jeg ikke nej til. 60 kr stykket, det var bare FOR fristende. Og så kan jeg jo fortsætte mit eventyr med Jace, Clary og de andre hurtigere end forventet.
 
Zzz-snatcher book (the last book that kept you up way late):
Det må være ‘A Court of Mist and Fury’ af Sarah J. Maas. Den er bare så god at jeg har svært ved at lægge den fra mig. Jeg går normalt i seng kl.19:30-20 og læser lidt, men den bliver aldrig rigtig mere end 20:30-21 før jeg falder i søvn. I går holdt ‘ACOMAF’ mig vågen til kl. 22:30. Det er en ny rekord. Jaja, I griner sikkert, men jeg har brug for meget søvn. Men det er jo en helt anden snak. Den bog holder mig i hvert fald vågen i længere tid end normalt og derfor får jeg så også mindre søvn, men den er det værd. 

2 Comments

  1. Jeg tog i mod din opfordring, så har svaret de gode og svære spørgsmål her: http://mitonlinefrirum.blogspot.dk/2017/05/a-z-survey-tag.html

    Det var sjovt, og udfordrende. Fik da virkelig stimuleret de små grå :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Køb Viagra Osta Viagra Køb Cialis Danmark Köpa Cialis på nätet Köpa viagra Sverige Köpa viagra på nätet säkert Osta Cialis netistä Køb Cialis online Danmark