Hvem elsker ikke hindbær? Bevares de er ikke ligefrem i sæson, men man kan bruge frosne hindbær og de fungere helt fint i denne tærte. Den er hverken for sur eller sød og den lækre crumble overnpå fuldender hele tærten :)


- 150 g koldt smør
- 4 dl hvedemel
- ½ dl flormelis
- 1 øko æg
- ½ spsk koldt vand
- 250 g friske/frosne hindbær
- 2 dl hindbærsyltetøj
- 2 ½ spsk kartoffelmel
- 75 g smør
- 2 ½ dl havregryn
- 1 ½ dl sukker
- Skær smøret i små tern og gnid det i hvedemelet sammen med flormelis.
- Tilsæt ægget og vand og saml dejen uden at ælte den.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
- Tænd ovnen på 175°C
- Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform med dejen.
- Prik bunden og læg en strimmel alufolie fast langs kanten, så dejen ikke synker ned under bagningen.
- Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter.
- Bland hindbær og syltetøj og rør kartoffelmelet i og fyld det i den forbagte tærtebund.
- Smelt smørret og bland det med havregryn og sukker.
- Lad det køle i ca. 2 minutter inden du drysser det over tærten.
- Bag tærten i midten af ovnen til den er gylden. Det tager ca. 25-30 minutter.
- Du kan erstatte hindbær med et hvilket som helst andet bær og det samme med syltetøjet :)
