Jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen. Jeg elsker næsten alt, der indeholder citron. Netop derfor måtte jeg prøve denne kage. Jeg har længe ville prøve at bage citron og birkes muffins, men valget faldt nu på en kage i stedet for :P


- 3 æg
- 2,5 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smør
- 1 dl mælk
- 3,5 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- Skal af 3 øko citroner
- Saft af 1 citron
- ½ dl birkes
- 4-6 dl flormelis
- ¾ citronsaft
- Et nip salt
- Tænd ovnen på 175°C.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
- Smelt smørret, rør mælken i og bland det i æggemassen.
- Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i æggemassen.
- Tilsæt reven citronskal, saft og birkes og bland let og hæld dejen i en smurt springform eller randform.
- Bag kagen i 25-30 minutter.
- Lad kages køle lidt inden den placeres på en bagerist eller tallerken.
- Rør flormelis og citronsaft til en glat glasur og kom glasuren på kagen.
- Du kan snildt erstatte citron og birkes med lige det du har lyst til :)
