Der findes et hav af opskrifter på håkonskager. Nogle er med citron andre er med marcipan. Nogle er rullet i rørsukker andre i perlesukker. De skal, efter min mening, være med marcipan og være rullet i perlesukker. De er måske ikke den mest traditionelle julesmåkage, men de betyder jul for mig :)


- 200 g blødt smør
- 90 g flormelis
- 75 g god marcipan
- 2 æg
- 270 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- Perlesukker
- Pisk smør og flormelis luftigt.
- Riv marcipanen og vend den i sukker/smørblandingen.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Tilsæt dernæst mel og vaniljesukker, og saml dejen hurtigt, så smørret ikke smelter for meget.
- Stil dejen i køleskab i ca. 1/2 time.
- Del nu dejen i tre/fire stykker og rul dem til pølser på 3-4 cm i diameter.
- Pak rullerne ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet til næste dag.
- Pisk ægget let og hæld perlesukker i et fad.
- Med en pensel "børster" du æg på en rulle og triller den derefter i perlesukkeret.
- Den manøvre gentager du med alle ruller.
- Skær rullerne ud i ca. 5mm tykkelse og bag dem ved 175°C i ca. 12 minutter.
- Prøv at presse sukkeret godt fast og husk at det gør ikke noget hvis rullerne ikke er helt runde, det er trods alt hjemmebag :)
Ser nu lokker du og jeg har faktisk lidt marcipan tilbage, jeg ikke lige ved hvad jeg skal med..
Kunne da godt være jeg lige skulle prøve de her småkager.. kender dem ikke..
Knus <3
Kan varmt anbefale dem :D
Jeg vil dog sige at hvis du forventer stærk marcipan smag, så bliver du skuffet. Du kan også trille i rørsukker hvis du ikke har perlesukker, det giver bare en anden smag :)
Knus <3
Hvor mange stk er der ca i den portion ?
Det står der faktisk allerede hvis du kigger på “Yields” :P Men ca. 50 stk :D
Nå ja, det havde jeg ikke lige set… men tak :D
Så lidt :P Håber de smager godt :D
Nu har jeg lige prøvet lave dejen og den liggr nu i køleskabet og venter til i morgen..
Er super spændt på hvordan det bliver.
Knus <3
Håber de bliver gode. Mine blev i hvert fald dejlige :D <3