Er der noget jeg elsker, så er det æblegrød. Jeg elsker den konsistens den har i forhold til æblemos. Der er nu intet i vejen med æblemos og det spiser jeg da også med glæde, men min yndling er nu æblegrød. Du kan købe dig fra det, men det bliver en lidt dyr fornøjelse i længden og den købte variant indeholder, som regel, en masse sukker. Jeg prøver at skære ned på mit indtag af sukker og derfor har jeg givet mig i kast med at koge min æblegrød selv.
Jeg brugte en sort af Cox æbler, men du kan bruge lige den type æbler du bedst kan lide. De æbler jeg brugte har en dejlig halv syrlig smag, men samtidig har de også en skøn sødme.


- 2 kg æbler
- 4 tsk sukker
- 1 vaniljestang
- Lidt vand
- Skræl og snit æblerne i små tern - Læg dem i en skål med vand og citron for at forhindre at de bliver brune.
- Hæld æblerne i en stor gryde og tilsæt lidt vand*
- Flæk vanilje stangen og skrab kornene ud, bland kornene med en smule sukker for at skille kornene ad.
- Kom sukker, vaniljekornene + stangen i gryden og tænd på svag varme.
- Rør tit og ofte for at sikre at den ikke brænder på.
- Efter ca. 35-50 minutter skulle grøden gerne have den rette konsistens**
- * Jeg brugte ca. 1-2 dl vand, men det afhænger altså af hvilke æbler du bruger. Hæld lidt i til at starte med og så hæld mere ved, hvis vandet forsvinder.
- ** Kan du ikke lide den chunky konsistens, så brug en stavblender og blend grøden til mos.