Alle kender vel efterhånden brownies, ik’? Dem findes der så mange opskrifter, men noget, som ikke er så almindeligt er hvide brownies eller blondies. Det er en brownie lavet på hvid chokolade og den smager om noget bedre end den originale med mørk chokolade. De fleste opskifter indeholder en eller anden form for hakket nødder, men jeg har valgt det fra. Jeg tilsatte i stedet hakket hvid chokolade, så der var noget at tygge på.


- 125 g Hvid chokolade
- 100 g Smør
- 3 Store æg - Gerne øko-æg
- 150 g Sukker
- 100 g Hakket hvid chokolade
- Skallen af en øko citron
- 1 tsk Vanilje ekstrakt
- 125 g Hvedemel
- Tænd ovnen på 180°C og smør en 23 x 23 centimeter form og for den med bagepapir.
- Hæld lidt vand i en gryde og tænd for det, lad det varme ved svag varme.
- Placer en skål med chokoladen og smørret og smelt det over vandbadet.
- I en separat skål pisket æg og sukker sammen.
- Fjern skålen med chokolade/smør blandingen og sæt skålen med æggesnapsen over vandbadet.
- Pisk i æggesnapsen til den bliver lys, luftig og tyk.
- Tag skålen af varmen og pisk indtil massen er kold.
- Brug nu en dejskraber til at vende smør/chokoladeblandingen i og tilsæt samtidig citronskallen og vaniljen.
- Si melet i og vend forsigtigt. Tilsæt derefter den hakkede chokolade og rør still rundt.
- Held dejen i formen og bag i midten af ovnen i ca. 40 minutter.
- Den skal være fast når du rører ved den, men heller ikke mere end lige fast.
- Lad den køle i formen og server den i små stykker. Bon appétit
omg :O *savler* Skal jeg så meget lave en dag :o
Den smager fantastisk, så kan varmt anbefale den :D Afprøvede den på min familie og selv dem, som ikke er til kage, spiste den XD
Pingback: Fødselsdagskager