chicken_tikka

Der findes et hav af opskrifter på “Chicken Tikka” og selvom de alle minder om hinanden, så er ingen ens. Retten er, givet vis, ikke “rigtig” indisk eller originalt fra Indien, men godt smager den og indeholder ingredienser fra det Indiske Køkken. Så uden videre forklaring, her er min version, som er en ændret version, af en opskrift i min indiske kogebog.

Du skal bruge:

600 gram kylling, skåret i tern og uden skind.

Tikkamarinaden:
2½ cm frisk ingefærrod, skrællet og skåret i små tern/revet.
3 pillede fed hvidløg.
225 g yoghurt natural.
1 spsk frisk limesaft.
1 spsk bredbladet persille, hakket fint.
1 tsk madras karry pulver.
½ tsk garam masala.
Havsalt, efter smag.

Masalaen:
2½ cm frisk ingefærrod, skrællet og skåret i små tern/ revet.
4 pillede fed hvidløg.
4 spsk vegetabilsk olie.
1 stort løg, pillet og hakket fint.
1 tsk madras karry pulver.
½-1 tsk stødt koriander.
1 tsk tomatpuré.
200 g hakkede tomater.
1 grøn peberfrugt, skåret i små tern.
4 spsk piskefløde eller en smule yoghurt.

Til serveringen:
Ris, gerne basmati.
2 spsk hakket bredbladet persille.
Naan brød eller en anden type indisk brød, men det er ikke et must.

Sådan gør du:

1. Til tikkamarinaden knuses ingefær og hvidløg til en glat pasta. Eller du kan vælge, som mig, at rive ingefæren fint og presse fedene med hvidløg. Hæld massen i en skål (OBS: Skålen må ikke være af metal) og tilsæt yoghurt, limesaft, hakket persille, karry pulver, garam masala og salt. Pisk marianden sammen til den er ensartet og glat.

2. Kom kyllingen i skålen med marinade og gnid stykkerne ind i den. Dæk til og lad det stå og marinere i 15-20 minutter.

3.Til masalaen gør du det samme, med ingefær og hvidløg, som du gjorde til marinaden. Varm olien op i en gryde (tykbundet) og tilsæt så det hakkede løg. Sautér i 10+ minutter og tilsæt så ingefær/hvidløgs pastaen. Sautér i yderlige 2 minutter før du tilsætter karry pulver og stødt koriander. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og peberfrugt og steg 2 minutter ekstra inden du tilsætter 2-3½ dl vand. Bring det i kog og skru ned for varmen. Lad det simre i 20-25 minutter, til “saucen” er tyknet.

4. Prop de marinerede kyllingestykker på grillspyd. Prop dem på en rist og steg dem i ovnen i 10-15 minutter. Du kan også vælge at stege stykkerne på en brand varm grillpande eller tykbundet pande, men jeg vil advarer om at rengøringen, bagefter, kan være svær og det ryger helt vildt.

5. Nu skulle masalaen være tyknet og næste skridt er at skrue ned for varmen og tilsætte fløde/yoghurt. Kom så de grillede kyllingestykker i og smag til med salt. Lad retten simre let og pynt til sidst med den hakkede persille.

Servér med ris, naan og eventuelt en Lassi-drik til :)

translate-button

2 Comments

  1. Nøøøøj hvor ser det godt ud! :D

    Simone
    Microcut.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Køb Viagra Osta Viagra Køb Cialis Danmark Köpa Cialis på nätet Köpa viagra Sverige Köpa viagra på nätet säkert Osta Cialis netistä Køb Cialis online Danmark