Her til nytår 2017/18 havde jeg besluttet mig for at lave en dessert til mine bedsteforældre. Jeg fandt en opskrift på chokolade panna cotta og en med Bailey, i en af mine utallige kogebøger. De to kombinerede jeg og fik denne fine dessert ud af det. Min mormor elsker Kahlúa, så derfor skiftede jeg Bailey ud med det. Den var faktisk overraskende nem at lave, men man skal lige være lidt obs på den med Kahlúa, da den ikke må sætte sig imens delen med chokolade står på køl.

Panna cotta with chocolate and Kahlúa
Serves 2
Lækker, blød panna cotta med chokolade og Kahlúa. Den er et sikkert hit :)
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Prep Time
40 min
Ingredients
  1. 2 blade husblas
  2. 4 spsk sukker
  3. 4 dl piskefløde
  4. ½ dl Kahlúa
  5. 100 gram mørk chokolade
Instructions
  1. Hak chokoladen forholdsvis fint.
  2. Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen i og lad den ligge der i ca. 10 minutter.
  3. Hæld fløden + sukker i en lille kasserolle, kog det op og sæt til side i ca. 1 minut.
  4. Rør husblassen ud i flødeblandingen. Vær helt sikker på at det hele er opløst før du går videre til næste skridt.
  5. Hæld halvdelen af flødenblandingen i en skål, hvor du på forhånd har lagt chokoladen ned i. Rød rundt indtil chokoladen er smeltet og blandingen har fået en fin mørk farve.
  6. Hæld dernæst den resterende fløde/sukker blanding i en skål hvor du har hældt den ½ dl Kahlúa i og rør rundt.
  7. Fordel chokoladeblandingen i 2-4 glad og stil dem på køl. Dæk dem ikke til. Stil dem på køl i 2 timer.
  8. Imens det står på køl skal du røre i Kahlúa blandingen ofte, så den ikke sætter sig.
  9. Når de 2 timer er gået, tager du dine glas ud og så hælder du forsigtigt Kahlúa blandingen ned i glassene. De skal derefter stå på køl, stadig ikke dækket til, i mindst 12 timer.
  10. Bon Appétit.
Notes
  1. Du kan bruge et væld af andre typer likør/alkohol. Tror den ville smage himmelsk med Cointreau.
  2. Jeg har overvejet om man skal lave de to blandinger hver for sig, så man undgår at skulle røre i Kahlúa blandingen. Det vil jeg i hvert fald prøve næste gang og så må det briste eller bære.
http://mariesen.dk/
Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *