
Clementine/Chocolate cookies
2017-12-19 13:12:44

Yields 40
Lækre cookies med havre, chokolade og klementin.
Prep Time
30 min
Cook Time
12 min
Total Time
42 min
Ingredients
- 125 gram smør
- 75 gram sukker
- 75 gram brun farin
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk klementinskal
- 1 spsk klementinsaft
- 110 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk stødt kardemomme
- 1 knsp salt
- 100 gram mørk chokolade (hakket)
- 100 gram finhvalset havregryn
Instructions
- Tænd ovnen på 180°C
- Pisk smør, sukker og farin luftigt og cremet.
- Pisk derefter æg, vaniljesukker og skal + saft fra klementiner.
- Bland melet med bagepulver og krydderier og rør det i dejen.
- Tilsæt den grofthakket chokolade og havregryn.
- Placer små portioner af dejen på en bageplade med bagepapir. Portionerne skal være på størrelse med en valnød. De skal placeres med et godt mellemrum, da de flyder ud.
- Bag i 10-12 minutter ved de 180°C.
- Lad dem køle lidt på pladen inden du flytter dem over på en rist.
- Opbevar dem i en kagedåse eller anden beholder, der er nogenlunde lufttæt.
Notes
- Denne dej kan med garanti gøres vegetarisk eller måske sågar vegansk.
- Jeg ser allerede muligheder for at lave denne småkage med hvid chokolade og lakrids. Tror den kan varieres i et væld.
http://mariesen.dk/
