
Medaljer med solbær og æble
2017-09-30 15:47:44

Yields 12
Her får du opskriften på lækre medaljer. De er søde, men også friske og det giver en god balance med den fede flødeskum.
Prep Time
45 min
Cook Time
15 min
Total Time
1 hr
Mørdejsbunde
- 250 gram hvedemel
- 70 gram flormelis
- 125 gram smør
- 1 æg
Æblekompot
- 1 tsk vaniljepulver eller ½-1 vaniljestang
- 85 gram sukker
- 2-3 mellemstore æbler
- Saft af ½ citron
Resten
- 200 gram flormelis
- ½-1 dl solbærmarmelade, gerne god kvalitet
- ½ liter piskefløde
- Frysetørrede solbær*
Mørdejsbunde
- Bland mel, flormelis og smør sammen indtil det minder om brødkrummer. Dette gøres bedst med lette fingre og smørret skal være koldt.
- Saml dejen med ægget, som er blevet let sammenpisket, indtil den er glat og ensartet.
- Dæk dejen med husholdningsfilm og sæt på køl i ½-1 time.
- Rul dejen ud så den opnår en tykkelse på ca. 5 mm. Husk at flytte dejen imens du ruller, so den ikke hænger fast.
- Udstik ca. 24-26 bund. De skal have en diameter på ca. 6 cm.
- Bag bundene ved 180°C i 10-13 minutter. Det gælder om at holde øje. De skal være gylden, men må endelig ikke blive for mørke.
- Køl bundene af på en bagerist.
Æblekompot
- Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i mindre stykker.
- Kom sukker, vanilje, æbler og citronsaft i en gryde og lade det koge ved middel varme i godt 10-20 minutter. Den må endelig ikke koge helt ud. Den skal have konsistens, som en grov æblemos.
Opbygning
- Udvælg 12 pænde bunde, som skal være toppen/lågene.
- Rør glasur af flormelis, vand og lidt siet solbærmarmelade og fordel den i cirkler på de bunde du tidligere have valgt ud. Lad glasuren størkne.
- Pisk fløden stiv og kom den i en sprøjtepose hvor du har monteret en stjernetyl. Sæt en høj rand a flødeskum langs kanten af de resterende 12 bunde.
- Kom en skefuld solbærmarmelade ned i hullet og kom dernæst en klat æblekompot i.
- Læg lågene ovenpå og færdiggør med en lille roset af flødeskum. Pynt derefter med de frysetørrede solbær*.
Notes
- *Jeg havde ingen frysetørrede solbær, så jeg brugte frysetørrede hindbær og det fungerede helt fint.
http://mariesen.dk/

Pingback: Året der gik anno 2017