Mariesen

Chocolate tart with dulce de leche

Det er ved at være et par uger siden, at jeg serverede denne lækre sag for mine forældre og bedsteforældre. Det var et eksperiment og det lykkedes meget godt hvis du spørger mig :)

Chokoladetærte med dulce de leche
Serves 8
Lækker chokolade tærte med fyld af karamel og chokolade ganache
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 30 min
Cook Time
20 min
Prep Time
1 hr 30 min
Cook Time
20 min
Tærtebund
  1. 200 gram hvedemel
  2. 40 gram kakao
  3. 50 gram rørsukker
  4. 150 gram smør
  5. ½-1 sammenpisket æg (afhænger af størrelsen)
Chokolade ganache
  1. 200 gram finthakket mørk chokolade
  2. 2 dl piskefløde
  3. 1 dåse caramalized milk (dulce de leche)
Tærtebund
  1. Bland hvedemel med kakao og sukker.
  2. Smuldr smørret i og saml dejen med det sammenpiskede æg
  3. Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så her slipper du for det besværlige arbejde med at udrulle og presse ned i en form.
  4. Stil tærteformen i køleskabet imens din ovn varmer op til 175 grader varmluft.
  5. Bag i 15-25 minutter. Du kan vælge at blindbage eller bare bage den almindeligt.
  6. Tag tærtenbunden ud og stil den til køl.
  7. Når den er kølet lidt af hælder du din dåse med dulce del leche ned i og fordeler det ligeligt.
  8. Stil på køl i 2-3 timer.
Chokolade ganache
  1. Kog fløden i en kasserolle.
  2. Hæld den kogende fløde over den finthakkede chokolade og rør indtil det er blevet en ensartet masse.
  3. Hæld din ganache over karamellen og stil på køl i mindst 2 timer, men gerne natten over.
Notes
  1. Du kan tilføje lidt flagesalt til din dulce de leche, så du får en saltkaramel i stedet for.
  2. Dulce de leche/Caramalized milk kan købes i de fleste større supermarkeder. Så slipper du for selv at lave din dulce de leche :)
Mariesen http://mariesen.dk/
chocolate_tart_dulce

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation