Min mormor og morfar fyldte/fylder 86 her i september og derfor havde de inviteret familien til fejring. De blev inviteret til brunch med det hele. Der iblandt belgiske vafler. De er måske ikke helt standard, men godt smager de og gæsterne kunne virkelig godt lide dem. Derfor får I også lige opskriften. De blev serveret med hjemmelavet karamel sauce og frugtsalat. Egentlig skulle de, efter mit hoved, været blevet serveret med stegte bananer og salt karamel sauce, men sådan gik det ikke og alternativet var også godt :)


- 4 æg
- 6 dl mælk
- 500 gram mel
- 6 tsk. bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. vaniljepulver
- 320 gram sukker
- 400 gram smeltet smør
- Pisk mælk og æg sammen.
- Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør dejen sammen til en ensartet masse.
- Til sidst kommes det smeltede smør i og så skal der ellers piskes indtil smørret er inkorporeret.
- Bag vaflerne sprøde i et belgisk vaffeljern. Hos mig tog det ca. 3 minutter pr. vaffel.
- Jeg gætter på at du kan erstatte noget af melet med kakaopulver, så du får chokoladevafler.
- Som sagt blev mine serveret med karamel sauce og frugtsalat, men de kan jo serveres med hvad end du lyster :)

Pingback: Året der gik anno 2016 | Mariesen