Denne opskrift er long overdue, men man kan da stadig få modne nektariner. Denne “kage” er en herlig en af slagsen. Den indeholder æble, nektarin, kanel og en masse crumble – what’s not to like? Det lyder måske lidt sært med nektarin og kanel, men det smager virkelig godt, så her får I min opskrift :)


- 100 gram koldt smør
- 3/4 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 2 dl havregryn
- 4 modne æbler
- 4 modne nektariner
- 10 gram smør
- 2 spsk sukker
- 2 tsk stødt kanel
- Gind smørret, som er skåret i små tern, med sukker og mel til en smuldre dej.
- Rør havregrynene i.
- Varm ovnen til 200°C.
- Skær frugten i både, varier gerne tykkelsen.
- Steg frugten, af to omgange, i smør, sukker og kanel.
- Lad frugten køle af i formen før du lægger crumblen ovenpå.
- Bag kagen gylden midt i ovnen i ca. 25 minutter.
- lad kagen køle lidt af og server den lun med flødeskum eller crème fraiche til.
- Kagen kan laves i et utal af varianter. Man kan jo f.eks. lave den med bær og undvære kanelen og trinnet med at stege frugten på panden.
