Mariesen

Nectarine/apple crumble

Denne opskrift er long overdue, men man kan da stadig få modne nektariner. Denne “kage” er en herlig en af slagsen. Den indeholder æble, nektarin, kanel og en masse crumble – what’s not to like? Det lyder måske lidt sært med nektarin og kanel, men det smager virkelig godt, så her får I min opskrift :)

Nectarine/Apple crumble
Serves 8
Lækker, saftig og sprød crumble med nektarin, æble og kanel.
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
25 min
Total Time
1 hr
Prep Time
30 min
Cook Time
25 min
Total Time
1 hr
Crumble
  1. 100 gram koldt smør
  2. 3/4 dl sukker
  3. 1½ dl hvedemel
  4. 2 dl havregryn
Fyld
  1. 4 modne æbler
  2. 4 modne nektariner
  3. 10 gram smør
  4. 2 spsk sukker
  5. 2 tsk stødt kanel
Crumble
  1. Gind smørret, som er skåret i små tern, med sukker og mel til en smuldre dej.
  2. Rør havregrynene i.
Fyld
  1. Varm ovnen til 200°C.
  2. Skær frugten i både, varier gerne tykkelsen.
  3. Steg frugten, af to omgange, i smør, sukker og kanel.
  4. Lad frugten køle af i formen før du lægger crumblen ovenpå.
  5. Bag kagen gylden midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  6. lad kagen køle lidt af og server den lun med flødeskum eller crème fraiche til.
Notes
  1. Kagen kan laves i et utal af varianter. Man kan jo f.eks. lave den med bær og undvære kanelen og trinnet med at stege frugten på panden.
Mariesen http://mariesen.dk/
nectarine_apple_crumble

 

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation