I har allerede fået min opskrift på tiramisu, men nu får i en lavet med citrus frugt – lime og citron. Den er let, frisk og passer perfekt til en varm sommerdag. Jeg kalder den for tiramisyre for sjov, da den jo indeholder en del citrus :P


- Saft og skal fra 3 lime
- Saft af 6 citroner
- 8 spsk sukker
- 150 gram hvid chokolade
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- Korn af 1 vaniljestang
- 125 gram sukker
- 500 gram mascarpone
- Saft of skal af 1 økocitron
- 6dl piskefløde
- Ladyfingers
- Hæld ingredienserne til citronsirrupen i en kasserolle.
- Lad den koge op og derefter simre i et par minutter.
- Tag den af varmen og lad den køle af.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad.
- Tag den af varmen og lade den køle helt af.
- Pisk æggeblommerne med vanilje og sukker til en luftig masse.
- Rør mascarponen blød med citronskal og saft.
- Rør den derefter lidt efter lidt, i æggesnapsen.
- Vend derefter den kolde smeltede chokolade i.
- Pisk fløden til skum og vend den i mascarponemassen.
- Find et fad, gerne 30 x 20 cm
- Vend ladyfingers i siruppen, både på den ene og den anden side og læg dem så de dækker bunden af dit fad.
- Bred derefter ca. halvdelen af cremen ud over, så den sækker.
- Gentag proceduren.
- Dæk med husholdningsfilm og lad den stå på køl i minimum 4 timer, men helst natten over.
- Du kan pynte din "tiramisyre", som du ønsker. Jeg pyntede den personligt med hindbær og lakrids :)
