Mariesen

Strawberry tart

Sidste weekend gik mine forældre og jeg over til mine bedsteforældre. Det var jo fars dag og derfor havde vi medbragt gaver og en lækker jordbærtærte. Den var super nem at lave og den kræver ikke alt for mange ingredienser ☺️

Strawberry tart/Jordbærtærte
Serves 12
Skøn "tærte" med marcipan bund, blød mascarpone creme og søde danske jordbær.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Bund
  1. 375 gram marcipan, revet
  2. 188 gram koldt smør i terninger
  3. 3 hele æg
  4. 6 spsk. hvedemel
  5. Smør til formen
  6. 75-100 gram smeltet mørk chokolade
Creme
  1. 250 gram mascarpone
  2. 2½ dl piskefløde
  3. 4-6 spsk. Flormelis
  4. Korn af 1 stang vanilje
Pynt
  1. 375 gram jordbær delt i halve
Instructions
  1. Pisk marcipanen sammen med smørret.
  2. Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt.
  3. Vend melet i dejen.
  4. Fordel dejen i den smurte tærteform.
  5. Bag bunden/kagen i 20-25 minutter ved 175°C indtil den er lysebrun. Den må endelig ikke blive for mørk, så hold øje.
  6. Afkøl helt og pensl med det smeltede mørke chokolade.
  7. Pisk mascarponen blød. Pisk derefter fløden med flormelis og vanilje.
  8. Vend de to masser sammen til en ensartet creme.
  9. Fordel cremen på bunden og pynt derefter jordbær.
Notes
  1. Du kan sagtens bruge andre bær eller frugt ovenpå denne tærte.
  2. Den "fodre" cirka 7 sultne personer eller 10-14 mindre sultne personer
Mariesen http://mariesen.dk/
strawberrytart

 

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation