Sidste weekend gik mine forældre og jeg over til mine bedsteforældre. Det var jo fars dag og derfor havde vi medbragt gaver og en lækker jordbærtærte. Den var super nem at lave og den kræver ikke alt for mange ingredienser ☺️


- 375 gram marcipan, revet
- 188 gram koldt smør i terninger
- 3 hele æg
- 6 spsk. hvedemel
- Smør til formen
- 75-100 gram smeltet mørk chokolade
- 250 gram mascarpone
- 2½ dl piskefløde
- 4-6 spsk. Flormelis
- Korn af 1 stang vanilje
- 375 gram jordbær delt i halve
- Pisk marcipanen sammen med smørret.
- Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt.
- Vend melet i dejen.
- Fordel dejen i den smurte tærteform.
- Bag bunden/kagen i 20-25 minutter ved 175°C indtil den er lysebrun. Den må endelig ikke blive for mørk, så hold øje.
- Afkøl helt og pensl med det smeltede mørke chokolade.
- Pisk mascarponen blød. Pisk derefter fløden med flormelis og vanilje.
- Vend de to masser sammen til en ensartet creme.
- Fordel cremen på bunden og pynt derefter jordbær.
- Du kan sagtens bruge andre bær eller frugt ovenpå denne tærte.
- Den "fodre" cirka 7 sultne personer eller 10-14 mindre sultne personer
