Mariesen

Tiramisu

Mine forældre og jeg spiser middag hos mine bedsteforældre en gang om ugen og jeg er derfor blevet udnævnt til dessertkok. Det har jeg absolut intet imod, men jeg var dog lettere skeptisk da min mormor foreslog tiramisu. De fleste, jeg har smagt, smager for meget af kaffe og jeg kan ikke lide kaffe :P

Min mor fik derfor en genial idé. Vi blandede lidt kakao i kaffen, så den ikke var så kraftig i kaffesmagen, Så her er min opskrift på tiramisu og den kan klart anbefales, hvis man ligesom mig ikke kan lide kaffe :)

Tiramisu à la Marie
Serves 6
Lækker tiramisu med mindre smag af kaffe :)
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Prep Time
20 min
Ingredients
  1. 4 æg
  2. 100 g sukker
  3. 1,5 stang vanilje
  4. 500 g Mascarpone (flødeost)
  5. Ca. 2 dl kaffe
  6. Ca. 2 spsk pulverkakao (den man drikker)
  7. ½ dl Kahlúa
  8. Ca. 1 pakke Savoiardi-småkager (Lady fingers)
  9. Kakaopulver til pynt
Instructions
  1. Lav kaffen og tilsæt kakaopulveret. Lad den køle af og bland den med Kahlúa.
  2. Del æggene og sæt hviderne til side. Pisk blommerne med sukker og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps. Der skal piskes ret længe!
  3. Pisk derefter Mascarponen grundigt i og stil massen til side.
  4. Pisk hviderne til stive og vend det forsigtigt i massen.
  5. I en aflang form lægges nu et lag lady fingers, der først er dyppet i kaffe-/kakaolagen - Jeg brugte en rugbrødsform med lige kanter.
  6. De skal dække bunden helt, så hvis de ikke lige passer, så knæk dem i mindre stykker.
  7. Så lægger du et lag creme og derefter endnu et lag lady fingers, som er vædet med resten af lagen. Du slutte med at lægge endnu et lag creme på og formen sættes på køl. Meget gerne natten over, ellers mindst 4-5 timer.
  8. Inden servering drysser man et lag kakao over, mums!
Notes
  1. Du kan jo eventuelt pynte med hindbær eller jordbær. Jeg tror de vil gøre sig godt i denne dessert :)
Mariesen http://mariesen.dk/
tiramisu

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Thoughts on “Tiramisu

  1. Har aldrig prøvet at lave en, men smagt den flere gange..
    Smager så godt.. Ved a den også kan laves med bær, det har jeg også overvejet. :D

    Lige pt holder jeg mig dog fra sukker, men engang imellem må man godt.

    Knus <3

  2. Pingback: Tiramisu with citrus | Mariesen

  3. Pingback: Året der gik anno 2016 | Mariesen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation