Mariesen

Blood orange tart with meringue

Det her er jo ved at blive en bage-blog. Det beklager jeg lidt, men når nu jeg bager nye ting en gang om ugen, så kan jeg ligeså godt kan smide opskrifterne på bloggen :)

Denne gang får I en opskrift på en tærte med blod appelsin og marengs. Jeg havde nogle blod appelsiner, som skulle bruges og derfor faldt valget på denne tærte. Den er inspireret af en tarte au citron.

Blood orange tart with meringue
Serves 8
Lækker tærte med blodappelsin og marengs. Den er en god blanding af surt og sødt
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
40 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 30 min
Mørdej
  1. 150 g koldt smør
  2. 4 dl hvedemel
  3. ½ dl flormelis
  4. 1 øko æg
  5. ½ spsk koldt vand
Fyldet
  1. 2 tsk skal af blodappelsin
  2. 2 dl blodappelsinsaft
  3. 2 spsk citronsaft
  4. 2 dl sukker
  5. 3 æg (gerne øko)
  6. 1 æggeblomme
  7. ½ dl smør skåret i mindre stykker
Marengs
  1. 2,5 æggehvider
  2. 2 dl sukker
  3. 1 tsk citronsaft
Mørdej
  1. Skær smøret i små tern og gnid det i hvedemelet sammen med flormelis.
  2. Tilsæt ægget og vand og saml dejen uden at ælte den.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tærten
  1. Forvarm ovnen til 190°C
  2. Rul dejen ud og prop den i en tærteform. Sæt formen i køleskabet i mindst 10 minutter. Indtil dejen er fast.
  3. Dæk tærten med stanniol eller bagepapir og fyld med bønner eller ris. Bag i 20 minutter.
  4. Fjern stanniol/bagepapir og ris/bønner og bag i yderligere 10 minutter eller indtil gylden brun.
  5. Sænk temperaturen i ovnen til 175°C.
Fyldet
  1. I en tykbundet gryde/kasserolle propper du alle ingredienserne i, undtagen smørret!
  2. Sæt varmen til middel og rør konstant rundt med en fast dejskraber eller ske.
  3. Rør i cirka 10-20 minutter eller indtil blandingen dækker en ske uden at glide af.
  4. Tag blandingen af varmen og rør smørret i lidt efter lidt intil det er blevet en homogen masse.
  5. Hæld blandingen igennem en si, for at sikre at den er helt "glat".
  6. Lad den stå og køle af i 10 minutter og hæld den i den forbagte tærte.
  7. Bag i 20-30 minutter eller indtil den er fast, men blævre lidt i midten.
  8. Stil den på køl i 2-3 timer.
Marengs
  1. Pisk æggehviderne stive med citron saften og 1 dl af sukkeret.
  2. Pisk derefter den sidste dl sukker i lidt efter lidt.
  3. Bred marengsen udover tærten og "bag" den ved 250°C grill indtil den er gylden. Dette kan tage alt fra 1-6 minutter.
  4. Lad tærten køle af og servér.
Notes
  1. Hvis du ikke har blodappelsiner liggende eller ikke kan finde dem, så kan du sagtens bruge almindelige appelsiner.
Mariesen http://mariesen.dk/
blood_orange_tart blood_orange_tart1

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation