Mariesen

Raspberry and crumble tart

Hvem elsker ikke hindbær? Bevares de er ikke ligefrem i sæson, men man kan bruge frosne hindbær og de fungere helt fint i denne tærte. Den er hverken for sur eller sød og den lækre crumble overnpå fuldender hele tærten :)

Raspberry and crumble tart
Lækker tærte med hindbær og en "crumble" lavet med havregryn.
Write a review
Print
Prep Time
42 min
Cook Time
25 min
Total Time
1 hr 7 min
Prep Time
42 min
Cook Time
25 min
Total Time
1 hr 7 min
Mørdej
  1. 150 g koldt smør
  2. 4 dl hvedemel
  3. ½ dl flormelis
  4. 1 øko æg
  5. ½ spsk koldt vand
Fyldet
  1. 250 g friske/frosne hindbær
  2. 2 dl hindbærsyltetøj
  3. 2 ½ spsk kartoffelmel
Crumble
  1. 75 g smør
  2. 2 ½ dl havregryn
  3. 1 ½ dl sukker
Mørdej
  1. Skær smøret i små tern og gnid det i hvedemelet sammen med flormelis.
  2. Tilsæt ægget og vand og saml dejen uden at ælte den.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tærten
  1. Tænd ovnen på 175°C
  2. Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform med dejen.
  3. Prik bunden og læg en strimmel alufolie fast langs kanten, så dejen ikke synker ned under bagningen.
  4. Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  5. Bland hindbær og syltetøj og rør kartoffelmelet i og fyld det i den forbagte tærtebund.
  6. Smelt smørret og bland det med havregryn og sukker.
  7. Lad det køle i ca. 2 minutter inden du drysser det over tærten.
  8. Bag tærten i midten af ovnen til den er gylden. Det tager ca. 25-30 minutter.
Notes
  1. Du kan erstatte hindbær med et hvilket som helst andet bær og det samme med syltetøjet :)
Mariesen http://mariesen.dk/
raspberrytart

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation