Mariesen

Lemon and poppyseed cake

Jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen. Jeg elsker næsten alt, der indeholder citron. Netop derfor måtte jeg prøve denne kage. Jeg har længe ville prøve at bage citron og birkes muffins, men valget faldt nu på en kage i stedet for :P

Citron/Birkes kage
Lækker og saftig citronkage med birkes
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Til kagen
  1. 3 æg
  2. 2,5 dl sukker
  3. 1 tsk vaniljesukker
  4. 50 g smør
  5. 1 dl mælk
  6. 3,5 dl hvedemel
  7. 2 tsk bagepulver
  8. Skal af 3 øko citroner
  9. Saft af 1 citron
  10. ½ dl birkes
Til glasuren
  1. 4-6 dl flormelis
  2. ¾ citronsaft
  3. Et nip salt
Til kagen
  1. Tænd ovnen på 175°C.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
  3. Smelt smørret, rør mælken i og bland det i æggemassen.
  4. Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i æggemassen.
  5. Tilsæt reven citronskal, saft og birkes og bland let og hæld dejen i en smurt springform eller randform.
  6. Bag kagen i 25-30 minutter.
  7. Lad kages køle lidt inden den placeres på en bagerist eller tallerken.
Til glasuren
  1. Rør flormelis og citronsaft til en glat glasur og kom glasuren på kagen.
Notes
  1. Du kan snildt erstatte citron og birkes med lige det du har lyst til :)
Mariesen http://mariesen.dk/
lemoncake

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation