Mariesen

Coconut and lime tart

Her får I opskriften på endnu en tærte. Denne gang er den lidt mere “eksotisk”, da den er med kokos og lime. Den smager skønt og er overraskende nem at lave :)

Coconut and lime tart
Dejlig sprød tærte med kokos og lime.
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
35 min
Prep Time
40 min
Cook Time
35 min
Mørdej
  1. 150 g koldt smør
  2. 4 dl hvedemel
  3. ½ dl flormelis
  4. 1 øko æg
  5. ½ spsk koldt vand
Fyld
  1. 3 store øko æg
  2. 100 g sukker
  3. 50 g kokosmel
  4. 225 ml kokosmælk
  5. 100 ml piskefløde
  6. Skal og saft af 1 stor lime
Mørdej
  1. Skær smøret i små tern og gnid det i hvedemelet sammen med flormelis.
  2. Tilsæt ægget og vand og saml dejen uden at ælte den.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tærten
  1. Opvarm ovnen til 190°C.
  2. Rul mørdejen ud og beklæd din smurte tærteform med dejen.
  3. Put derefter bagepapir i og fuld den med ris eller bønner.
  4. Blindbag nu tærten i 10 minutter og fjern så bagepapiret med bønnerne/risene.
  5. Sænk varmen til 170°C.
Fyldet
  1. Pisk æg og sukker sammen.
  2. Rør kokosmel, kokosmælk, fløde og lime saft + skal i og hæld fyldet i den forbagte tærte.
  3. Bag i ca. 20-25 minutter eller indtil den har sat sig, men ikke er blevet mørk.
Notes
  1. Du kan pynte tærten, som du har lyst til.
  2. Jeg valgte den nemme løsning med flødeskum og lidt frysetørret jordbær :)
Mariesen http://mariesen.dk/
coconut_tart

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation