Mariesen

Klejner

For et par år siden besluttede jeg mig for at prøve at lave mine egne klejner, da jeg ikke er fan af dem du kan købe. Jeg synes de smager alt for meget af Palmin og det bliver en lidt fedtet affære. At koge klejner er nemmere end jeg troede og det tager ingen tid at lave dejen :)

Klejner
Yields 30
Lækre klejner med et strejf af citron.
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Ingredients
  1. 250 g hvedemel
  2. 65 g sukker
  3. 65 g smør
  4. 1 æg
  5. ¾ dl piskefløde
  6. ½ tsk hjortetaksalt
  7. Reven skal af 1 øko citron
  8. 500 gram palmin til kogning
Dejen
  1. Sigt mel og hjortetaktsalt sammen.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det sammen til en glat og ensartet dej.
  3. Form dejen til en kugle og pak den i film, hvorefter du lader den hvile min. 30 minutter på køl.
Udskæring
  1. Rul dejen ud til den er 5-7 mm tyk og skær derefter et ”ruder” mønster ud, ca. 5 x 2 cm.
  2. Skær et snit i midten af hver ruder og vrid den ene halvdel igennem hullet.
Kogning
  1. Kog klejnerne i palmin til de er gyldne. De skal måske vendes undervejs. Dette kan gøres med en hulske. Lad de færdigkogte klejner køle af på fedtsugende papir.
Notes
  1. Klejner smager altså bedst når de er nykogte :)
Mariesen http://mariesen.dk/
Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation