Mariesen

Chia pudding with coconut milk

Chiafrø er et frø fra Syd- og Mellemamerika, der på trods af sin lille størrelse har et højt næringsindhold. Chiafrø har fået stor bevågenhed i de senere år. Det skyldes frøets ernæringsmæssige sammensætning og koncentrerede indhold af blandt andet omega-3, proteiner og kostfibre.

Tror efterhånden ikke, der er mange der ikke ved hvad chia frø er. De er jo nærmest et mirakel frø hvis du spørg mange. De smager jo egentlig ikke af noget og kan derfor med fordel bruges i mad til at få flere kostfibre ind i kosten. Jeg bruger dem selv i den hjemmelavede mysli jeg laver, men nu har jeg så givet mig i kast med den populære chia grød. Min opskrift er ikke specielt original, men den smager godt ;)

Chia grød med kokosmælk
Serves 1
Chia grød med en delikat smag af kokos
Write a review
Print
Prep Time
10 hr 5 min
Prep Time
10 hr 5 min
Grøden
  1. 2 spsk chia frø
  2. 1,5-2 dl kokosmælk, kommer lidt an på tykkelsen af din mælk
  3. 1 tsk vanilje sukker, til at søde
Topping
  1. ½ Mango
  2. Ristet kokosflager
  3. Topping
Instructions
  1. Bland kokosmælk, chia frø og vaniljesukkeret sammen.
  2. Sæt det på køl i en skål eller glas eller hvad du nu lyster.
  3. Lad det stå natten over i køleskabet.
  4. Næsten morgen skulle frøene gerne være gele agtige og din blanding skulle og gerne ha' fået en "grød" lignende tekstur.
  5. Snit din mango i mindre stykker og top grøden med mangoen og kokosflagerne.
Notes
  1. Kokosflagerne er fra Urtekram.
  2. Du kan bruge honning i stedet for vanilje sukkeret til at søde din grød.
  3. Du kan i princippet toppe din grød med hvad det skulle være.
  4. Du kan også bruge mandelmælk, soyamælk, græsk yoghurt eller andet i den dur i stedet for kokosmælken.
Mariesen http://mariesen.dk/

chia

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation