Jeg har længe gerne ville prøve linser. Alle fabler om dem og rigtig mange virker til at elske de små runde dutter. Jeg søgte lidt rundt på nettet og hold nu op hvor er der mange versioner. Det er jo et rent gedemarked og er man, som mig, novice, ja så kan det virke uoverskueligt. Jeg fandt dog et par stykker og dem har jeg brugt, som guides.
Jeg er glædeligt overrasket over resultatet og selvom der var lidt vanskeligheder undervejs, så lykkedes det at lave dem og de smagte herligt. Jeg valgte at servere mine deller med ovnstegte gulerødder og blomkål smurt ind i rapsolie, salt, peber og gurkemeje :P
*beklager kvaliteten af billederne, de er taget i en hast med mobilen.


- 200 gram røde linser
- 1 stk. løg
- 1-2 fed hvidløg
- 3-6 spsk mel, f.eks. rismel, majsmel, mandelmel
- 1 tsk sød paprika
- 2 tsk salt, gerne havsalt
- 1 tsk peber
- 2 håndfulde spinat, stegt på panden først
- Kokosolie til stegning
- Kog linserne i 3 dl vand i 20 minutter. De skal være grødagtige.
- Imens de koger kan du rive løg og hvidløg.
- Hæld linse"grøden" i en foodprocessor og tilsæt løg + hvidløg.
- Pulse det i 2 sekunder, bare for at blande det.
- Tilsæt derefter krydderierne, melet og spinaten og blend det hele.*
- Steg dellerne i en smule kokosolie til de er brune, men ikke brændte, på begge sider.**
- Du skal ikke give dem for længe, da de hurtigt bliver brændte.***
- *Min fars var lidt våd, så jeg tilsatte mere mel og en håndfuld havregryn, men det må I selv vurderer om jeres bliver.
- **Det er vigtigt at du bruger en slip-let pande ellers er de umulige at vende.
- ***Dellerne vil være meget bløde efter de er taget af panden. Det er varmen og de skal nok bliver mere faste når de er kølet lidt af.
Det skal jeg prøve :D
Simone
Microcut.dk
Lyder som en god idé :D
Pingback: Året der gik anno 2014