02. February 2014 · 2 comments · Categories: Cooking · Tags: ,

banan-pandekager

Der findes et hav af opskrifter på pandekager med banan i. Mange kalder dem også proteinpandekager, men det er lidt misvisende med mindre du bruger proteinpulver eller hytteost. Jeg plejer at skifte lidt imellem hvordan jeg laver dem, men det her er min nye favorit, når vi altså snakker banan pandekager.

Du skal bruge:

(laver 6-8 pandekager)

1 banan
2 æg
4 spsk mælk – her kan du også bruge hytteost i stedet for.
1½ tsk kokos fibre/mel
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
50 g mandelmel
1 spsk havregryn (for tekstur)

Kokosolie eller smør til stegning.
Agavesirup og kiwi til topping, men du kan jo vælge lige det du har lyst til

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne sammen. Dette kan du gøre med enten en blender eller stavblender, begge fungerer lige godt. Det er nu vigtigt at du lader dejen stå i mindst 15 minutter. Dette vil gøre at den tykner helt naturligt og du behøver derfor ikke flere “tørre” ingredienser. For rigtig mange er det netop det de glemmer og hvis man ikke lader dejen hvile, ja så er den meget vandig og du får derfor ikke sammenhængende pandekager :)

Bon Appetit

translate-button

2 Comments

  1. Blender du selv mandlerne til mandelmel, eller findes der et produkt man kan købe “færdiglavet” i butikkerne?

    Simone
    Microcut.dk

    • Du kan købe mandelmel i de fleste større supermarkeder og i helsebutikker, men ellers er det nemt og billigere at lave det selv :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.