Mariesen

Kahlúa Fudge

fudge

Jeg elsker fudge, men har faktisk aldrig selv prøvet at lave det. Jeg har altid købt mig fra det og så er der jo ikke mange smagsvarianter at vælge imellem. Ja mange gange er der faktisk kun 2, nemlig vanilje og lakrids. For et par dage siden prøvede jeg at lave det, men fik ikke kogt det længe nok, hvilket resulterede i en konsistens, som var mere lig Dumle. Det blev smidt ud og jeg ledte efter en ny opskrift. Jeg fandt en hos Piskeriset, men jeg har dog eksperimenteret lidt med opskriften. Denne variant er med Kahlúa, der er en kaffelikør, som for mig smager mere af chokolade end kaffe. Eksperimentet er, hvis du spørger mig, lykkedes og derfor deler jeg opskriften med jer :)

Du skal bruge:

125 gram smør
450 gram rørsukker
1 dåse kondenseret mælk (ca. 397-400g)
½ dl piskefløde
½ dl letmælk
½ dl Kahlúa
2-3 tsk. fedtfattig kakaopulver (Jeg brugte den fra Urtekram)

En firkantet boks med tætsluttende låg eller et fad, som du kan pakke ind i husholdningsfilm. (ca. 8 x 18 cm)
Bagepapir

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienserne, på nær kakaopulveret, i en tykbundet, høj gryde og skru op for varmen. Rør rundt en gang i mellem, indtil alt er smeltet. Vent på at det bobler og begynd så at røre rundt i massen, konstant i 15-20 minutter. Du skal nok justerer varmen lidt, så det hele ikke brænder på. Massen skal blive sej, før den er klar til at blive taget af blusset.

Prop den varme masse over i en skål, tilsæt kakaopulveret og pisk den yderlige 15 minutter med en elpisker. Pas på, for massen er meget varm!

Hæld massen i en firkantet form, som er blevet beklædt med bagepapir, så massen slipper let, når den skal skæres ud. Put massen i køleskabet og lad den stå natten over eller mindst 4 timer, hvis man ikke kan vente. Skær “fudge-blokken” i firkanter og opbevar de lækre fudge bidder i en lufttæt beholder i køleskabet og nyd dem så efter behag :D

translate-button

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation