Mariesen

Gingerbread Cookies – Brunkager

Jeg har aldrig prøvet at bage brunkager før, men i år skulle det prøves. Det er jo en jule-klassiker, men det er sørme svært at finde en opskrift, som ikke gør brug af “brunkage-krydderi”. Givet, det er måske nemmere på den måde, men når nu jeg vil give mig i kast med brunkager, så vil jeg også gøre det helt fra bunden. Jeg tog en opskrift fra en af mine utallige kogebøger, men ændrede et par småting, så den passede til min definition af en brunkage.

Du skal bruge:

(ca. 120 stk.)

– 400 g Hvedemel
– 250 g Mørk sirup
– 80 g Sukker
– 125 g Smør
– 50 g Mandelsplitter
– 1 tsk Kanel
– ½ tsk Kardemomme
– ½ tsk Stødt ingefær
– ½ tsk Stødt nellike
– 2 tsk Potaske
– 1 spsk Vand

Sådan gør du:

Varm sirup, smør og sukker op til sukkeret er smeltet. Opløs potasken i vandet og tilsæt det, til den nu afkølede/håndvarme sukker/smør masse, sammen med krydderierne. Tilsæt melet og mandlerne og ælt til en ensartet dej. Del dejen i mindre stykker og rul dem ind i film. Lad køle i mindst 1 time, men gerne natten over.

Rul dejen tyndt ud og udstik cirkler i ca. 5-6 cm i diameter. Du kan også prøve rulle dejen i pølser (det skal du så gøre inden den lægges på køl) og så skærer tynde skiver.

Bages ved 200°C i 5-7 minutter.

I må undvære billeder, men regner med at de fleste ved hvordan brunkager skal se ud, hvis ikke, ja så prøv Google XD

translate-button

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation