Mariesen

Tomato soup with meatballs

tomato-soup

Jeg er bestemt ikke fan af supper og da specielt ikke de klare af slagsen. Næh nej, jeg vil have noget at tygge på og det er der ikke det store af, i en suppe. Men må indrømme at denne suppe, med hjemmelavede kødboller, er fantastisk. Der er noget at tygge på, samtidig med, at man stadig har den flydende og cremede konsistens fra en traditionel suppe. Selve suppen er super nem at lave. Kødbollerne tager dog lidt tid, men de er “besværet” værd!

Denne opskrift er nok til 4-5 personer. Du kan f.eks. serverer denne ret med det her kernebrød til :)

Til kødbollerne:

– 1-2 spsk Husk.
– 3/4 dl piskefløde.
– ½ løg.
– 600 gram hakket svinekød/kalv og flæsk.
– 1 æg.
– 1 tsk salt.
– 2 knsp sort peber.
– 2-3 spsk smør. (til at stege i)

Sådan gør du:

Bland Husk og piskefløde og lad det stå i et par minutter. Pil og hak løget fint, eller riv det. Bland kødet med løg, æg, salt, peber og Husk-blandingen. Synes du ikke rigtig at farsen vil hænge sammen, så tilsæt et ekstra æg eller lidt vand. Form kødbollerne, enten med en ske eller dine hænder.

Nu skal du så beslutte om du kun vil stege dine kødboller eller om du vil koge dem først. Ved at koge dem først, får du en mere saftig kødbolle, så det valgte jeg. Du ved at de er færdig-kogte når de stiger op til overfladen. Steg de kogte kødboller, så de får en lækker sprød skorpe.

Til suppen:

– 3 dåser hakkede/flåede tomater, uden krydderier. (400 gram x 3)
– 2 løg.
– 1 fed hvidløg.
– 2 spsk smør.
– 2-4 spsk friske krydderurter – hakket fint.
– ½ dl tør hvidvin. (kan undlades)
– 2 dl vand.
– 3 dl piskefløde.
– 2 grøntsagsbouillon-terninger.
– 2 knsp sort peber.

Sådan gør du:

Pil og hak hvidløg og løg. Steg løgene i smørret. Tilsæt de friske krydderurter og steg det hele 1-2 minutter. Hæld derefter vin, tomater, vand og piskefløde i og smuldr bouillonterningerne i. Tilsæt peber og lade så suppen koge/simre i 10 minutter. Kom kødbollerne i og server eventuelt med en klat cremefraiche 38%

Bon Appetit.

translate-button

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Thoughts on “Tomato soup with meatballs

  1. Klar suppe kan jeg heller ikke lide, men en lækker cremet slags, er lige i skabet. Det ser godt ud :D

    – Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation