Mariesen

Low carb bread

Når man følger en “Low Carb” diæt, så er mel strengt forbudt, med mindre det er lavet af nødder. Derfor er brød, som man kender det også forbudt og så må man ty til alternativer. Der findes et hav af brød opskrifter uden mel og mange af dem smager fantastisk. Det er for mig, svært at undvære rugbrød og må da også indrømme, at jeg spiser det mere end fra tid til anden, men denne opskrift er en fin erstatning for almindelig rugbrød. Det virker måske ikke til at være det mest fantastiske brød, men det mætter og smager dejligt. Et andet plus er, at du kan variere ingredienserne i en uendelighed – kun fantasien sætter grænser.

Du skal bruge:

3 æg.
3 dl revet ost – Cheddar, gruyére eller anden fast hvid ost.
2 spsk hytteost.
1 spsk mayonnaise.
1½ tsk bagepulver.
5 dl forskellige kerner/frø – Hørfrø, solsikkekerne, sesamfrø eller andet i den dur.

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 225°C og tag en bageplade frem og put bagepapir på. Mix æg, ost, hytteost, mayo og bagepulver. Det vil være en meget våd masse, men det ændre sig når du tilføjer kernerne. Rør kerner og frø i og være sikker på at det hele er blandet godt. fordel “dejen” i et tynd, jævnt lag og bag brødet i 15 minutter ved 225°C.

lowcarbbread lowcarbbread1

translate-button

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Thought on “Low carb bread

  1. Pingback: Tomato soup with meatballs | Mariesen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation