Mariesen

Spicy Tigerprawns

rejer

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg er blevet tosset med indisk inspireret mad. Bevares, jeg laver det ikke stærkt, da jeg ikke ka tåle chili og visse typer af karry, men jeg får stadig den gode smag og lækre aroma. Det er jo egentlig op til en selv om det skal være stærkt eller ej. Det kommer også an på hvilken region af Indien, du laver mad fra, da ikke alle regioner bruger chili i overflod. Jeg har investeret i en fantastisk kogebog, som hedder: “Indisk mad – Helt enkelt” og du kan selv skaffe dig et eksemplar her.

Men nok om det. Det her skulle jo handle om en opskrift på de lækreste dybstegte tigerrejer. De har været et kæmpe hit hos alle og selvom nogle af ingredienserne måske virer lidt spøjse, så fungere det og smager bare himmelsk!

Du skal bruge:

150 gram majsmel. (Nej det er ikke majstivelse, så glem ALT om maizena!)
½ tsk chilipulver. (Du kan bruge mere hvis du lyster)
½ tsk stødt gurkemeje.
3 fed hvidløg, pillet og hakket fint.
2½ cm knold af frisk ingefær, skrællet og hakket/revet fint.
10 finthakkede kafir lime blade/karryblade.
1 sammenpisket æg.
1-2 dl kokosmælk.
Havsalt.

500 gram rå tiger/kongerejer.
Vegetabilsk olie til friturestegning.

1. Til dejen kommes majsmel, stødte krydderier, hvidløg, ingefær, de hakkede karryblade og saltet. Lav en fordybning i midten og tilsæt æg og kokosmælk. Bland/pisk sammen til en glat, tyk dej.

2. Pil rejerne, men lad halen blive på. Varm olien op til 180-190°C i en frituregryde, wok eller tykbundet gryde. Olien har den rette temperatur når en brødterning bliver brun på 30 sekunder.

3. Dyb rejerne i dejen, husk at de skal dækkes helt, på nær halen. Frituresteg dem portionsvis, så varme på olien ikke sænkes. Steg dem i 1-2 minutter og lad dem derefter afdryppe på fedtsugende underlag. Server dem som de er eller med en mangochutney til.

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Thoughts on “Spicy Tigerprawns

  1. Hvor ser de gode ud, elsker rejer – karry bliver dog heller aldrig mig, men chili er tilgengæld et hit :D

    – Anne

    • De smagte skønt! Karry er heller ikke mig, men må indrømme at jeg er faldet pladask for det, som kaldes Madras Karry. Det smager på ingen måder, som den gule karry, man er vant til :)
      Og Kafir Lime Blade smager og dufter some lime, så dem kan jeg anbefale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation